Dutch Bargain Kust Grape Ale

Dutch Bargain Kust Grape Ale

Grape Ale 9.2% 

Kust - The Grape Ale: Een Samenwerking tussen Dutch Bargain en Domaine de Brabantse Wal

In het betoverende gebied waar Brabant Zeeland kust, vond er een magische samensmelting plaats toen bier wijn omarmde en Kust geboren werd. Dit buitengewone bier is het resultaat van een samenwerking tussen Dutch Bargain en Domaine de Brabantse Wal, waar de werelden van een wijnliefhebbende vader en een bierbrouwende zoon samenvloeiden. Samen hebben ze hun expertise gebundeld om een werkelijk opmerkelijk en uniek bier te creëren.

Voor deze buitengewone samenwerking werd de oogst van 2022 van Ossendrecht naar Groede vervoerd, met de essentie van de wijngaarden. De druiven, inclusief hun schillen, pitten en steeltjes, werden zorgvuldig verwerkt in een dorstlessende Saison. Om de complexiteit nog verder te verhogen, werd deze Grape Ale 6 maanden lang gerijpt op Chardonnay-vaten, waardoor er nog een laag diepte en karakter aan het bier werd toegevoegd.

Het resultaat is een Grape Ale die op prachtige wijze de smaken van bier en wijn combineert en het beste van beide werelden laat zien. Terwijl je geniet van Kust, zul je een complexiteit ontdekken die de zintuigen prikkelt. Het aroma betovert met hints van rijpe druiven, vermengd met subtiele tonen van eikenhout en een vleugje vanille uit de Chardonnay-vaten.

Bij elke slok ontvouwt Kust zijn karakter en onthult het de harmonieuze interactie tussen de Saison-basis van het bier en de druifgerelateerde elementen. De druiven dragen hun natuurlijke zoetheid bij, bieden een delicate fruitige aanwezigheid die op de tong danst. De kenmerken van de Saison komen naar voren en zorgen voor een verfrissende en lichtzure achtergrond die de druivensmaken voortreffelijk in evenwicht brengt.

Kust belichaamt de geest van de Dutch Bargain brouwfilosofie, waar innovatie samengaat met drinkbaarheid. Ondanks de complexiteit blijft deze Grape Ale buitengewoon toegankelijk en nodigt hij uit om te genieten van de unieke smaakcombinatie, terwijl hij toch een goed doordrinkbaar karakter behoudt.

Terwijl de druif en het bier met elkaar verweven raken, wordt de magie van deze samenwerking bij elke slok duidelijk. Kust is een eerbetoon aan de vakmanschap en passie die Dutch Bargain en Domaine de Brabantse Wal delen. Hun samenwerking brengt een bier voort dat het terroir van Zeeland en Brabant viert en de essentie van de regio op een werkelijk uitzonderlijke manier vastlegt.

Of je nu een wijnliefhebber bent die nieuwsgierig is naar de wereld van bier of een bierliefhebber die op zoek is naar nieuwe en spannende smaken, Kust - The Grape Ale biedt een opmerkelijke ervaring. Laat je betoveren door dit complexe en verfrissende bier dat de samenwerking tussen Dutch Bargain en Domaine de Brabantse Wal belichaamt. Proost op de magie van Kust - The Grape Ale, met liefde gecreëerd en gedeelde passie.

Specificaties
 • Land
  Nederland
  Nederland
 • Alcohol
  9.2
 • Volume
  0.375
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Ja
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  Kroonkurk
 • Verpakking hoeveelheid
  12