De wijngaard is in de familie sinds 1750, maar het was in 1920 dat overgrootvader François Xavier LAMBERT zijn eerste wijn vinifieerde in de kelder in Gigondas. Als negende generatie wijnbouwers zegt Jean Francois Gras dat hij het als zijn plicht voelt om deze historische familiekennis te combineren met een duurzame methode, om alle finesse en concentratie van de wijn tot uiting te brengen. De klei en kalkachtige bodem met rode kiezels zorgen voor wijnen met een volle smaak en krachtige aroma’s die typisch zijn voor de Rhône streek.
Proefnotitie
Deze Cotes du Rhone is gemaakt van 90% grenache en 10% syrah. Deze licht purper kleurige rode wijn, heeft een neus met intens fruit. In de mond tonen van vers rood fruit met een fijne structuur, in de afdronk framboos.
Wijn/spijs
Deze wijn is heerlijk bij rood vlees met groene pepersaus, stoofpotje met sinaasappel of gevogelte uit de oven. De Provençaalse keuken en romige, half harde kazen.