Guilty Monkey Milk Stout

Guilty Monkey Milk Stout

 Milk Stout 6.5%  

Welkom in de wereld van de Guilty Monkey Milk Stout, een brouwkunstwerk dat de fijnproever verleidt met zijn diepe, donkere geheimen. Met een trots alcoholpercentage van 6,5%, is deze Milk Stout meer dan zomaar een biertje; het is een ervaring. Elke slok neemt je mee op een reis door het rijke brouwlandschap, waar vakmanschap en passie samenkomen.

De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten vertellen elk hun eigen verhaal. Pilsen, havervlokken, Munich Dark, en Black Extra mouten vormen samen een symfonie van smaken, die zorgen voor diepte en complexiteit. Deze moutcombinatie creëert een unieke basis, een canvas waarop de hopsoorten hun magie kunnen uitoefenen.

De hopkeuze is een ode aan zowel traditie als innovatie. De Belgische Magnum-hop, bekend om zijn betrouwbare bitterheid, vormt de ruggengraat van dit bier. Maar de ware verrassing komt van de Amerikaanse Citra Cryo-hop, een moderne twist die frisse, citrusachtige aroma's toevoegt. Deze hopsoorten werken samen om een subtiele, maar onmiskenbare bitterheid te bieden, een perfecte tegenhanger voor de zoetheid van de mout.

Bij de eerste slok van de Guilty Monkey Milk Stout openbaart zich een rijk palet aan smaken. De aanvang is zacht, bijna fluweelachtig, dankzij de toevoeging van lactose. Deze zoetheid is subtiel, nooit overweldigend, en bereidt je smaakpapillen voor op de diepere lagen van dit bier.

De mouten brengen tonen van geroosterd brood, donkere chocolade en een vleugje koffie, terwijl de hop een frisse, citrusachtige tegenhanger biedt. Het evenwicht tussen de rijke, donkere moutsmaken en de verfrissende hoparoma’s is wat de Guilty Monkey Milk Stout zo uniek maakt.

Met een EBC van 87 heeft dit bier een indrukwekkende kleurintensiteit, diep en uitnodigend. De IBU-waarde van 30 zorgt ervoor dat de bitterheid aanwezig is, maar nooit overheerst, waardoor het bier een aangename drinkbaarheid behoudt.

Elke slok van de Guilty Monkey Milk Stout is een herinnering aan de zorg en toewijding die in zijn creatie zijn gestoken. Het is een bier dat je uitnodigt om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van het moment. Laten we proosten op deze karaktervolle Milk Stout, een meesterwerk in een glas.

Specificaties
 • Land
  Nederland
  Nederland
 • Alcohol
  6.5
 • Volume
  0.33
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Nee
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  Kroonkurk
 • Verpakking hoeveelheid
  24