De druiven waar deze wijn van is gemaakt, zijn afkomstig van verschillende wijngaarden uit Mount Riley's Seventeen Valley en St Andrews Vineyards. De Seventeen Valley Vineyard is geplant in Clone 95 en de St Andrews Vineyard in Clone 548. Samen bieden deze klonen een toon van rijp steenfruit met een vleug citrus. De balans van rijpheid en fijn zuur geeft de wijn focus en lengte. De druiven worden met de hand geplukt en de hele trossen worden geperst om voorzichtig sap te extraheren. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd op Franse eikenhouten barriques van vijfhonderd liter, waarvan 30% nieuw, met behulp van inheemse gist die van nature voorkomt in de wijnmakerij en wijngaarden van Mount Riley. Het roeren van de schillen wordt na de fermentatie uitgevoerd om de textuur en de complexiteit op te bouwen .
Proefnotitie
Deze lichte strogele wijn heeft een bouquet van steenfruit, citrus en een vleugje vuursteen gecombineerd met prachtig geïntegreerde kruiden- en toastkarakters afgeleid van de fermentatie op vat. Een wijn met complexiteit en karakter. De fruitconcentratie wordt ondersteund door een textuur van kruiden en geroosterde noten, en een heldere natuurlijke zuurgraad, waardoor een wijn ontstaat met balans en lengte.
Wijn en spijs
Lekker als aperitief of bij licht rood vlees, kip, zeevruchten of kaas.