Algemene informatie
Het wijndomein Poggiotondo is gelegen in het kleine authentieke dorp Cerreto Guidi gelegen in het prachtige glooiende landschap in het Italiaanse Toscane. Poggiotondo is het familiedomein van de beroemde wijnmaker/oenoloog Alberto Antonini, o.a. wijnmaker bij onze welbekende Italiaanse producent Farnese Vini en voormalig wijnmaker bij Marchesi Antinori. De wijnen van Poggiotondo worden met véél respect voor de regio Chianti geproduceerd, volledig biologisch sinds 2014, maar wel volgens de moderne visie van Alberto Antonini.
Druivenrassen en vinificatie
Deze mooie rode wijn is gemaakt van twee druivensoorten: Sangiovese en Canaiolo. Door de druiven gedurende 5 dagen koud te laten weken, komt een zachte pre-fermentatie extractie van de schil. Fermentatie vindt gedurende 7 dagen plaats in cement tanks. De wijn blijft acht maanden in cement tanks voordat ze gebotteld worden. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt.