image alt text
WIJNMANDJE
0 items

Je hebt niets in je winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Meer afbeeldingen

Chat. Paul Mas Clos des Mures

Schrijf de eerste review over dit product

Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen en zwarte bessen aroma's evolueren naar viooltjes en kruidige tonen. Goede balans met zachte tannines, volle wijn. Sterk fruitig karakter met vanille en toast in de lange finish. Elegant en gracieus.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 76,99
Verpakking bevat: 6
Prijs per fles: 12.83

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

 
Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. 
 
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen; als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
 
De wijnstokken van de Syrah zijn tussen de 24 en 44 jaar oud. De grenache stokken zijn 45 jaar oud. Deze zijn aangeplant op een bodem van klei, gravel en leisteen waartussen veel fossielen zitten. De wijngaarden zijn gelegen op een plateau en hebben daarom veel zonlicht.
( Syrah 83%, Grenache 12% en Mouverde 5% ). De druiven zijn met de hand geoogst en de opbrengst bedraagt ongeveer 42 hl/ ha. Pre-fermentatie en koude maceratie gedurende 3 dagen. Apart vinificatie voor elk ras. Er worden enkel temperatuur gecontroleerde stalen en cementen vaten gebruikt.
 
40% van de blend heeft een malolactische fermentatie ondergaan in eiken vaten. De resterende 60% werd na de fermentatie in eiken vaten gerijpt. Hierna rijpt de wijn nog 9 maanden in Frans en Amerikaans eiken.
 
Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen en zwarte bessen aroma's evolueren naar viooltjes en kruidige tonen. Goede balans met zachte tannines, volle wijn. Sterk fruitig karakter met vanille en toast in de lange finish. Elegant en gracieus.

Extra informatie

Biologisch Niet Biologisch
Kurk Kurk
Producent Domaine Paul Mas
Wijnjaar 2016
Verpakking bevat 6

Klantenreviews

Schrijf je eigen review

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.