Druivenrassen/Vinificatie
Blend
van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De Amarone della Valpolicella is
gemaakt van 100 tot 120 dagen ingedroogde druiven. Dit drogen van de druiven
geschiedt direct na de handmatige oogst, voor het maken van de wijn. Door het
indrogen van de druiven neemt het suikergehalte en hierdoor ook het
alcoholgehalte van de wijn toe. De alcohol-rijke Amarone wijnen zijn goed
gestructureerd en behoren tot de grote rode wijnen van Italië.
Proefnotitie
De
Amarone is een intens robijnrood wijn met granaat reflecties. De geur doet
denken aan gedroogde vruchten, als gevolg van het indrogen de druiven,
specerijen en tabak. De smaak geeft heerlijke tonen van gedroogd fruit, is zeer
vol, krachtig, intens en droog. De wijn geeft veel warmte door haar volheid
maar is ook uiterst zacht. De Amarone heeft een sterke persoonlijkheid, die
gemakkelijk 8-10 jaar kan worden bewaard.
Wijn/Spijs
De
wijn is perfect bij vlees, wild en oude kaas. De Amarone is perfect om na de
maaltijd te drinken met heerlijke kaas als dessert.