Druivenrassen/Vinificatie
Blend
van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De druiven worden met de hand
geoogst, voorzichtig geperst voor de fermentatie van 10 dagen bij 25°C, hierna
wordt de wijn gefilterd en opgeslagen in RVS tanks tot eind december/begin
januari. Er volgt dan een tweede gisting op de most van de Amarone voor 4-5
dagen, waarna de wijn een opvoeding krijgt van 12 maanden op Frans eikenhouten in
groot en klein formaat.
Proefnotitie
De Ripasso heeft een
intense diep robijnrode kleur, in de neus heerlijke fruitige tonen van kersen,
chocolade en verse kruiden. De smaak is vol, zacht en aangenaam met een mooie
balans tussen tannines en zuren. Een absolute aanrader deze Ripasso;
‘Liefkozende door de Italianen wel eens baby Amarone genoemd’.
Wijn/Spijs
Heerlijk
bij gegrild en geroosterd rood vlees, truffelrisotto, gegrilde groene asperges
met knoflook en charcuterie.