Druivenrassen/Vinificatie
De wijn wordt gemaakt van Tempranillo druiven en een klein percentage Marzuelo geselecteerd van 10 tot 20 jaar oude wijnstokken in de regio's Rioja Alta en Rioja Alavesa. De druiven worden ontsteeld, waarna ze voorzichtig geplet worden. De druiven fermenteren in RVS tanks bij een temperatuur van 28°C. Daarna vergist de wijn gedurende 15 dagen op de schillen om zo de prachtige aroma's en kleur te behouden.
Proefnotitie
De wijn heeft een intense kersenrode kleur. Aroma's van rood fruit, aardbei, framboos en cranberry worden vergezeld door vanille en toffee. In de mond een zijdezachte en goed gestructureerde wijn, met een lange aangename afdronk.
Wijn/Spijs
Een perfecte wijn om zo te drinken. Hij is zeer aantrekkelijk en veelzijdig, waardoor goed gecombineerd kan worden met allerlei soorten gerechten: koude voorgerechten, pasta, pizza, kip en gegrild rood vlees.