Druivenrassen/Vinificatie
Blend 40% Grenache Blanc, 30% Marsanne, 20% Vermentino en 10% Viognier. Elke druivensoort wordt apart gevinifieerd. De druiven worden geperst met een pneumatische pers, nadat het eerste sap dat vrijkwam onder het gewicht van de druiven is opgevangen. Alleen het sap van deze twee persingen wordt gebruikt voor deze wijn. De vergisting vindt plaats in RVS tanks bij een temperatuur van 16 tot 18 °C gedurende 15 dagen. De rijping vindt plaats op de schillen met battonage, hierbij wordt de wijn rondgepompt om zo weer in contact te komen met de gistcellen en schillen, gedurende 4 tot 5 maanden.
Proefnotitie
De wijn heeft een licht gele kleur met groene reflecties. Een elegante neus met mango, ananas, vanille en bloemige tonen. De smaak is rijk en vol met aanhoudende lengte en fruit dat zich ontwikkelt naar kruidige vanille tonen.
Wijn/Spijs
De wijn kan het beste geserveerd worden op 10 tot 12 ° C, heerlijk in combinatie met schaal- en schelpdieren, gegrilde visgerechten, wit vlees, geitenkaas, taarten en fruit desserts.