Druivenras/vinificatie
Deze wijn is een eerbetoon aan de Garnacha druif. De druiven groeien aan wijnstokken van 60 jaar oud, deze staan op 300-400 meter hoogte in de heuvels tussen El-Molar en Tarragona. De druiven worden handmatig geoogst. Gisting van de wijn gebeurt op stalen tanks met gecontroleerde temperatuur. De maceratie duurt 2 weken, aansluitend vindt rijping plaats op Frans eikenhouten vaten gedurende 10 maanden.
Proefnotitie
Intens robijnrood met veel diepte. Een interessant boeket waar de rassenkenmerken perfect in balans zijn met de minerale en eikenachtige accenten. Het is een rijke en smakelijke wijn, evenwichtig. Het heeft de juiste hoeveelheid zuur die de drinkbaarheid benadrukt en een aangename nasmaak achterlaat.
Wijn/spijs
Deze wijn gaat heerlijk samen met langzaam gegaard wild, haas en wild zwijn. Ook is het een heerlijke metgezel van ossenstaart, gegrild en geroosterd vlees, vooral lam en rund. Ook met kazen als Manchego gaat deze wijn prachtig samen.