Druivenrassen/Vinificatie
Muscat de Frontignan vormt de basis voor deze dessertwijn. De kleine bessen van deze Muscat worden in verschillende periodes geoogst. De oogst start al in februari, waarbij druiven geoogst worden die zorgen voor hogere frisse zuren. Tot eind april vindt de oogst plaats, waarbij de geoogste batches steeds rijper en smaakvoller zijn. Deze batches vormen uiteindelijk de basis voor de perfecte blend waarbij er een balans gezocht wordt tussen alcohol, zuurgraad en zoetheid. Elke batch wordt na fermentatie gerijpt. 50% van alle batches op nieuw Frans eiken, een deel op acacia vaten en een deel op grote foudres. Daarna vindt de definitieve blending plaats. De combinatie van restsuiker en alcoholgehalte heeft een conserverend effect op de wijn waardoor die nog decennia, zo niet generaties lang houdbaar is.
Proefnotitie
De wijn is helder, geelgoud van kleur met een aroma van sinaasappel marmelade, gember en pompelmoes. De smaak is krachtig, fris en levendig met een perfect evenwicht tussen ziltigheid, zuur, zoet en kruiden. Geconcentreerd, met een lange afdronk.
Wijn en spijs
Traditioneel bij zoute kaas en foie gras, maar verrassend bij curry, mangochutney en perzik met geitenkaas.