Druivenrassen/vinificatie:
Bij aankomst in de kelder worden de geoogste Syrah-druiven ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De most wordt overgebracht naar roestvrijstalen tanks en gedurende 3 dagen koud geweekt om het aroma en smaak te ontwikkelen vóór de fermentatie, die plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 28 ° C. De schillen blijven ongeveer 15 dagen in contact met de most. De wijn gaat in kleine Franse eikenhouten vaten, zowel nieuwe oude en hier vindt de malolactische gisting plaats. Bramasole rijpt ongeveer 18 maanden.
Proefnotitie:
Bramasole heeft een diepe, intense robijnrode kleur. De neus is zacht en elegant met tonen van rijpe kersen en bramen met hints van kruiden en sensaties van zoete drop. De smaak is krachtig, rijk en mooi in balans. Aangename tannines zijn goed ingekapseld in de zachte textuur. De lange afdronk wordt vergezeld met tonen van vanille en bramen.
Wijn en Spijs:
De traditionele Toscaanse keuken zoals ossobuco.