Skip to main content
La Braccesca Vino Nobile Montepulciano

La Braccesca Vino Nobile Montepulciano

Druivenrassen/vinificatie
Deze wijn bestaat uit 90% Prugnolo Gentile (een speciale kloon van de Sangiovese druif) en 10% Merlot.  Het domein, genaamd La Braccesca, werd in 1990 door Antinori verworven. Het bevindt zich in de heuvels enkele kilometers van Montepulciano, in het zuiden van Toscane nabij de grens met Umbrië en het meer van Trasimeno. Het omvat 238 hectare, waarvan 175 hectare beplant is met kleiachtige grond vermengd met zand.  Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en zacht geperst. Het gistingsproces wordt gestart bij een temperatuur van 27-30 graden Celsius en duurt 15 tot 20 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden in grote eiken vaten, terwijl een klein deel in kleine barriques rijpt. Na de rijping wordt de wijn geblend en gebotteld, waarna het nog eens 12 maanden verder rijpt voordat het op de markt komt. 

Proefnotitie
De wijn heeft een dieprode kleur als robijn, met een intens aroma van rood fruit en vanille. De smaak is vol en fruitig, prachtig gestructureerd en perfect in balans. 

Wijn/spijs
Deze wijn past goed bij gegrilde biefstuk geserveerd met een saus van rode wijn. Tevens past het goed bij de rijke en kruidige smaken van wildvlees. 

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Toscane
  • Deelgebied
    Montepulciano
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2021
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6