Druivenras/vinificatie
De druiven voor deze wijn worden verbouwd op de Cromarty Vineyard in de subregio Southern Valley, die een oudere klei- en gletsjerbodems heeft. De Sauvignon Blanc die op deze plaats wordt geteeld, wordt gekenmerkt door fruit met een uitstekende concentratie met een rijper fruitprofiel en een diepe smaak. De druiven worden met de hand geplukt en als hele trossen geperst om voorzichtig sap te extraheren. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in Franse eikenhouten barriques met een natuurlijke inheemse gist van de wijngaard en wijnmakerij van Mount Riley. Roeren van de schillen wordt uitgevoerd na de fermentatie om de textuur en de complexiteit op te bouwen. De wijn rijpt 8 maanden na de gisting op de droesem zonder toevoeging van zwavel tot vlak voor het bottelen.
Proefnotitie
De kleur van deze wijn is strogeel. Het aroma is van gedroogde kruiden, citroencrème, hints van bloemen met vuursteenachtige tonen en een geroosterde, rokerige ondertoon. De wijn heeft een intens palet en is geconcentreerd met complexe fruitkarakters verweven met kruiden, bloemen met minerale afdronk en een strakke frisse zuurgraad.
Wijn/spijs
Heerlijk als aperitief of bij zeevruchten, wit vlees, salades en de Aziatische keuken.