Skip to main content
Neropasso Veneto Jeroboam

Neropasso Veneto Jeroboam

Druivenrassen en vinificatie
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Proefnotitie
Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Wijn/spijs
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Veneto
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    13.5
  • Volume
    3
  • Vintage
    2021
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    1