Druivenras/vinificatie
100% Sangiovese. De geoogste druiven worden naar de kelder gebracht, ontdaan van hun steel, voorzichtig geplet en overgebracht in roestvrijstalen tanks waar alcoholische gisting plaatsvind bij een gecontroleerde temperatuur van 25 ° C (77 ° F) gedurende een periode van 8-10 dagen. Nadat de malolactische gisting voltooid is, rijpt de wijn ongeveer 8 maanden.
Landgoed Pian del Vigne, gelegen op 6 kilometer ten zuidwesten van de stad Montalcino, ontleent zijn naam aan een karakteristiek 19e-eeuws treinstation dat binnen de grenzen van het landgoed ligt. Het landgoed bestaat uit 460 hectare (184 hectare), waarvan 160 hectare (65 hectare) zijn beplant met wijnstokken met over het algemeen een zuidwestelijke ligging op een hoogte van 130 meter boven zeeniveau. Pian delle Vigne is de persoonlijke en diepgaande interpretatie van Marchesi Antinori van een traditionele prestigieuze wijn zoals Brunello di Montalcino.
Proefnotitie
Een levendige robijnrode kleur. De neus toont aroma's van rood fruit, zoals kersen en zure kersen, met lichte bloemige hints van viooltjes en lavendel. In de mond is het fris, verfijnd en hartig met een goede body; opmerkelijk vanwege zijn weelderige fruitsmaken en lange afdronk.
Wijn/spijs
Past goed bij lamsvlees, wild en gevogelte.