Skip to main content
Prunotto Barolo

Prunotto Barolo

Druivenras/vinificatie
De druiven zijn zorgvuldig geselecteerd, ontdaan van hun steel en geplet. De ontwikkeling van de wijn in zowel geur als smaak duurt ongeveer 8 dagen bij een temperatuur van maximaal 30 graden celsius. De malolactische gisting is voltooid voor het eind van de winter. De wijn heeft minstens 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van verschillende groottes. Hierdoor kan deze Barolo zijn goede balans en smaken ontwikkelen.

Proefnotitie
De wijn heeft een zeer donkerrode kleur. De geur is intens en complex met aroma's van rozenblaadjes, rood fruit en specerijen. Een wijn met een zeer goede balans en een lange, prettige afdronk.

Wijn/spijs
Past goed bij wildgerechten, biefstuk en gerechten met volle/smaakvolle sauzen.

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Piemonte
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2020
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6