Druivenrassen en vinificatie
Deze prachtige wijn is gemaakt van Carignano, aangevuld met Bovaleddu druiven. De smaak en structuur zijn te danken aan de hete en droge zomers en milde winters. Alcoholische fermentatie in RVS tanks bij gecontroleerde temperatuur, gedurende ongeveer 15 dagen. Vervolgens maakt de vroege malolactische fermentatie de overdracht naar vaten mogelijk. Rijping in nieuwe, fijnkorrelige Franse eikenvaten volgt gedurende maximaal 16-18 maanden, waarna de wijn een prachtige complexiteit, stijl en levensduur heeft verworven. Verder ontwikkeling in de fles gedurende 12 maanden.
Proefnotitie
Een diepe robijnrode kleur met lichte granaat tinten. In het bouquet zijn zeldzame, complexe tonen, zoals pruimen, bosbessen, zoete specerijen, jenever, tabak en chocolade. Het palet is rijk, warm, zacht, met fruitige en kruidige tonen en zachte tannine.
Wijn/spijs
Uitstekend met geroosterd of gegrild vlees en wild, aromatische en gekruide gerechten, of om van te genieten bij een medium tot lang gerijpte kaas.