Skip to main content
Steenberg 1682 MCC Pinot Noir

Steenberg 1682 MCC Pinot Noir

Druivenras/vinifciatie
De Brut 1682 Pinot Noir is gemaakt volgens de traditionele Franse methode en wordt aangeduid als Méthode Cap Classique. De druiven zijn met de hand geplukt met een laag suikergehalte van 18,5 - 19 ° B en zijn geheel geperst. Het geëxtraheerde sap heeft een hoge zuurgraad en heeft een delicate roze kleur en een fijne aardbeiensmaak. Het sap fermenteert met een sterke giststam om de basiswijn van de MCC te vormen. Zodra de basiswijn gestabiliseerd is, wordt deze een tweede keer gefermenteerd in de fles onder kroonkurk. Deze tweede gisting zorgt voor de bubbels (of mousse) van de MCC. Na de gisting heeft de wijn minimaal 10 maanden gerijpt.
Proefnotitie
Onze lichtroze Pinot Noir Méthode Cap Classique uit 1682 is fris met fruitige aroma's van frambozengelei, wilde aardbeiensorbet, rode appelschil en geroosterde brioche. De wijn heeft een zeer fijne mousse die de framboosachtige aroma's versterkt en is goed in balans met een romige textuur en heldere zuurgraad met een aanhoudende droge afdronk.
Wijn/spijs
Gaat goed samen met verse tonijn, aardbeien en frisse komkommersalade.
Specificaties
  • Land
    Zuid-Afrika
    Zuid-Afrika
  • Gebied
    Constantia
  • Kleur
    Rosé
  • Alcohol
    12
  • Volume
    0.75
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6