Druivenras/vinificatie
Selectief plukken helpt het fruit te concentreren en zorgt ervoor dat de Merlot een goede kleur en een onderscheidend karakter heeft. De druiven werden geoogst met een suikergehalte van 24-25 ° B, waarna het sap vijf dagen koud wordt geweekt op 10 ° C en 10 - 14 dagen op de schil wordt gefermenteerd, waardoor de temperatuur in de tank stijgt tot 28 *C. De wijn wordt vervolgens overgebracht naar een combinatie van 50% nieuwe, 30% 2e, 15% 3e en 5% 4e vaten van 225 l Franse eikenhouten. Daarna rijpt de wijn nog 18 maanden op fles.
Proefnotitie
Deze Merlot is een uitstekende uitdrukking van het druivenras: elegant met zacht rood fruit en karakteristieke tonen van vanille, ceder en kruidnagel met een levendig randje. De neus toont rode kersen en aalbes, terwijl de smaak zure kersen, koffie en kruidige kruidnagel onthult. De fluweelzachte textuur wordt versterkt door een verfrissende zuurgraad, terwijl goed geïntegreerde tannines structuur toevoegen.
Wijn/spijs
Deze vollere wijn doet het goed bij rijke gerechten met sterke mediterrane smaken, zoals gestoofd en gebraden vlees, stoofschotels op basis van tomaten, gerijpte kazen en olijven